Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новотагамлицький старостинський округ» (код ЄДРПОУ: 21047425) був реорганізований і увійшов до складу Машівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Новий Тагамлик
(Козельщина, Вільне, Огуївка, Новий Тагамлик)
Машівська селищна рада, Полтавська область

День народження Великого Кобзаря

 

 

На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря, світоча українського народу Тараса Шевченка. 9 березня минула 203-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 156-і роковини смерті.Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щирої синівської любові до нашого духовного батька, людини, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

Так 9 березня в селі Козельщина Новотагамлицької сільської ради з метою вшанування пам”яті Великого Кобзаря відбулися урочисті заходи з нагоди Шевченківських днів, що відзначаються 9 – 10 березня в Україні.

В заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Юлія Середа, голова районної ради Катерина Ткаченко, Новотагамлицький сільський голова Андрій Карацюпа, працівники установ Новотагамлицької сільської ради, відділів райдержадміністрації.

 

Розпочав урочистості Сільський голова Андрій Карацюпа, який сказав вступне слово, та потім вів зібрання.

У своєму виступі Юлія Костянтинівна зокрема сказала: визначну, неперевершену роль у формуванні почуття соборності, безперечно, відіграв Пророк нашої нації Шевченко, Тарас Григорович. Ідеями свободи і єдності пронизані, здається, усі твори геніального поета. Та це й не дивно, враховуючи, що революційність Тарас Шевченко черпав з української історії. Та завершила свій виступ рядками його творів:

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава і воля святая!

Цікавим та змістовним був виступ голови районної ради Катерини Ткаченко, яка повідомила багато цікавих фактів щодо зв’язків Великого Кобзаря з Машівським районом.

Місцевий бібліотекар Ірина Кольвах розповіла історію створення пам’ятника та його нелегку подальшу долю.

 Невеличкий екскурс про життєвий та творчий шлях поета, художника,  мислителя Тараса Шевченка підготували учні місцевої Новотагамлицької школи.

По завершенні виступів присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника та зробили фото на згадку.

Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого майбутнього України. 

Пам’ятаймо заповіт Тараса Григоровича Шевченка бути єдиною дружньою родиною! 

Ми хочемо перемоги, ми можемо перемогти, ми переможемо!

І хай нам в цьому допоможе Бог!

Слава Україні!

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua