Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новотагамлицький старостинський округ» (код ЄДРПОУ: 21047425) був реорганізований і увійшов до складу Машівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Новий Тагамлик
(Козельщина, Вільне, Огуївка, Новий Тагамлик)
Машівська селищна рада, Полтавська область

Св'ято "Івана Купала" в Новому Тагамлиці

У ніч з 6 на 7 липня 2016 року, біля приміщення Новотагамлицького сільського клубу відбулися культурно-масові заходи до свята Івана-Купала.

Завдячуючи спонсорській допомозі ТОВ «Карлівське СГП «ЛОС» на загальну суму близько семи тисяч гривень, свято видалося дійсно змістовним та видовищним. Заздалегідь склали програму, запросили для виступу дует професійних бандуристок із м. Харкова під назвою «124» з концертною програмою «Івана Купала», готували сценарій за участю місцевих учасників художньої самодіяльності, різножанрові конкурси та розваги, закупили призи для учасників конкурсів. За день до свята закупили продукти, одноразовий посуд, напої, солодощі для учасників художньої самодіяльності. Окремі слова подяки хочеться висловити приватному підприємцю Віктору Гуленку за надану спонсорську допомогу у вигляді м’яса – баранини для приготування плову. Крім того, ще навесні, для потреб сільської ради місцевий фермер Сергій Кольвах надав спонсорську допомогу  у вигляді нових дощок. Частину цих дощок тоді не використали, тому вони пригодилися семе зараз, для виготовлення величезного столу та лав на подвір’ї сільського клубу. Завдячуючи йому тепер є два «велетенських» столи з лавами, на яких одночасно поміщається близько 80 людей, тож  спасибі йому за підтримку в цьому питанні.

Організацію приготування страв до столу взяла на себе завідуюча сільським клубом Ольга Лефан, яка разом із своєю родиною та небайдужими односельцями – Іриною Кольвах та Людмилою Попонець приготували 500 велетенських вареників та понад сорок літрів плову, також приготували свіжі овочі та напої.

Працівники з благоустрою на чолі з Володимиром Клименком будували столи та лави, фарбували їх, косили територію, виготовили оригінальні пристрої для збору відходів (сміттєві пакети прилаштовані на три дерев’яних палі).

Святкову програму розпочали о 20 годині ведучі Катерина Дюрдь та Світлана Максименко, які розповіли про історію свята. Далі присутніх зі святом привітав сільський голова Андрій Карацюпа, який після виступу представив глядачам дует бандуристок «124» (назва 124 – виникла від кількості струн на 2-х бандурах – по 62 струни на кожній) у складі Ярослави Дзеревяго та Олени Карацюпи,  з концетною програмою «Івана Купала». Дівчата крім чудових українських народних та українських популярних пісень під акомпанемент двох бандур також виконували і популярні естрадні пісні. Після виступу дуету, чудовими піснями глядачів порадували Чендер Юлія та Рогова Оксана.

Справжньою несподіванкою для глядачів став виступ дівчини із сусіднього села Сухоносівка, Людмили Автомонової, яка випадково, з батьками завітала «в гості» до бабусі, яка проживає в с. Новий Тагамлик. Людмила професійно, не по дитячому потужнім голосом виконала пісню про Україну із репертуару  Наталії Бучинської, чим зірвала шалені оплески глядачів.

Завершили концертну програму Олена Карацюпа та Ярослава Дзеревяго піснею «Квітка-душа» із репертуару Ніни Матвієнко. Всього концерт тривав понад півтори години.

Завідуюча сільським клубом Ольга Лефан звернулася до всіх із словами вітання та подяки спонсорам та всім, хто доклав зусиль до організації та проведення заходу.

Далі всіх безкоштовно частували варениками, пловом, овочами та напоями. Поруч, завдячуючи місцевому приватному підприємцю Наталії Шульзі було організовано виїзну торгівлю, де за помірними цінами, можна було придбати солодощі, напої, поласувати свіжо-приготованою «картоплею-фрі».

Після частувань були конкурси, в яких брали участь всі, від старого до малого, самі активні отримували різноманітні призи. Веселощі тривали майже до самого ранку. Людей зібралося по кількості як на районному святі, були гості  і з Машівки і з Селещини були й з Полтави. Одже Свято вдалося!

 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua